Mik Maring

"Maravić-inženjering i konstrukcije" d.o.o. ili skraćenog naziva MARING d.o.o. je kompanija specijalizovana za proizvodnju i prodaju kotlovskih razdelnika za sisteme toplovodnog grijanja, te je dugi niz godina prisutna na domaćem i inostranom tržištu sa jasnom poslovnom politikom, proizvodno-prodajnom i razvojnom strategijom, te renomiranim ugledom u branši. Svi proizvodi prepoznatljivi su po jedinstvenom MIK logotipu i zaštićenom oktogonalnom obliku.

Kompanija je osnovana 1989. godine u Nedelišću iz već postojećeg zanata "Maravić instalacije i klima", koji je poslovao od 1980.godine. Već od 1984.godine naglasak je na inostranim tržištima u opsegu od 40% ukupne proizvodnje. Izvozna orijentacija kompanije se kontinuirano povećava, pa je tako udeo prihoda od prodaje u inostranstvu u periodu od 2016. do 2018. godine prosečno iznosio 93%.

Potražnja za MIK razdelnicima kroz godine beleži trend rasta, koji su sve zastupljeniji na tržištima zemalja EU, Narodne Republike Kine, Rusije i drugim državama u regionu. Kontinuirani rast proizvodnje prati i pojačana kontrola kvalitete. Kvalitet proizvoda je imperativ i to je upravo garancija uspeha. Dugogodišnji kvalitet u poslovanju dokazuje se normama ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015.

U proizvodnom asortimanu kompanije nalaze se serijski proizvodi, a izrađuju se još i proizvodi po posebnim zahtevima kupaca. Takođe, na sve proizvode, kompanija daje 5 godina garantnog roka.