Protherm

Firma Protherm je osnovana 1991. godine, a u početku, to je bila samo trgovinska firma.Uspeh kompanije Protherm kao dela Vaillant Grupe, je zahvaljujući jasno definisanom cilju, biti što bliže krajnjem kupcu i što je brže moguće odgovoriti na njegove potrebe, u potpunosti ostvaren. Kotlovi koji se isporučuju iz fabrike Protherm, ispunjavaju najstrože standarde, kao i ekološke i kvalitativne parametre. U Prothermu se proizvodi više tipova kotlova za grejanje za srednjoevropsko i istočno tržište. Ključni proizvodi fabrike su gasni i električni kotlovi.

Od gasnih kotlova se proizvode kondenzacioni i konvencionalni kotlovi. Od uređaja koji je i dalje veoma popularan, je električni zidni kotao, sa čijom proizvodnjom je fabrika u Skalici najpre krenula, odmah nakon svog osnivanja.

Vrhunski razvoj je jedna od osnovnih vrednosti strategije Protherm-a. Proizvodnja u ovoj fabrici je sa fokusom na odgovornosti prema životnoj sredini i svojim zaposlenima. Centar za razvo,j koji postoji u Protherm fabrici, pripada samom vrhu sličnih centara u Evropi.