Kako dinamika kompanije Salus ne dozvoljava istoj da ide u skladu sa svojim vremenom već malo i ispred njega, stručnjaci ove kompanije razvili su pametnu utičnicu koja je moderna, lepog izgleda, laka za upotrebu i povrh svega funkcionalna i olakšava upotrebu krajnjem korisniku.

Naime, pametna utičnica SPE600 je proizvod koji predstavlja inovaciju firme Salus u segmentu upravljanja potrošnje električne energije.

SPE600 ima moderan i lep dizajn i vrhunsku funkcionalnost pri podešavanju same utičnice. Velika funkcionalnost ovog proizvoda se ogleda u tome što uz pomoć UGE600 (Gateway-a) može postati deo iT600 sistema i može se kontrolisati putem interneta.

Pametna utičnica predstavlja funkcionalno i jeftino rešenje koje kao krajnji rezultat donosi maksimalnu efikasnost u potrošnji električne energije.

Utičnica provodi i do 16A, tako da na nju mogu da se priključe i jača grejna tela (grejalice i do 3600W).

Ukoliko se potrošnja električne energije kontroliše pametnom utičnicom, kroz aplikaciju proizvođača SALUS je moguće pratiti i izveštaje o potrošnji iste (dnevni izveštaj, sedmični, mesečni – podržan grafikonima). Takođe, kada se utičnica koristi kroz aplikaciju, moguće je napraviti vremenske šeme (raspored) kada korisnik želi da mu je utičnica u funkciji i da određeni apart drži upaljenim.

Utičnica poseduje i LED indikator kako bi korisnik znao kada je utičnica u funkciji ili kada je aktivna na mreži (ukoliko je uparena sa UGE600 Gateway-om).

Takođe, utičnica funkcioniše i kao predajnik, pa samim tim, ukoliko je deo iT600 sistema, služi za jačanje signala mreže kako bi sistem funkcionisao što stabilinije.

Na kraju, utičnica je dizajnirana tako da lepo izgleda, da je funkcionalna i da zadovoljava potrebe kupaca na najvišem nivou.